Thaksin lovar att ena Thailand om Pheu Thai vinner valet

Igår höll Thaksin Shinawatra ett tal via Skype under ett seminarium som arrangerats av Pheu Thai.

Thaksin förklarade att han har en plan för hur Thailand ska kunna enas igen. Om Pheu Thai vinner valet kommer Thaksin se till att landet inte längre delas efter politiska färger.

Thaksin förklarade att han i nuläget inte ville gå in på hur det ska gå till eftersom den sittande regeringen alltid kopierar hans idéer, men strax innan valet kommer han att presentera sina planer.

Ett av Thaksins tidigaste projekt var att införa fonder till stöd för Thailands fattiga byar. Nu har den sittande regeringen också infört sådana fonder, men Thaksin anser att stödet på en miljon baht per by är för litet. Det borde dubbleras.

Thailand har drabbats av en ekonomisk inflation och de höga priserna slår hårt mot de fattigaste thailändarna. Thaksin menar att regeringen misslyckats att bromsa prisökningarna i Thailand.

–  Regeringen förstår inte de fattigas lidande eftersom regeringens ledare aldrig själva haft ekonomiska svårigheter, påstod Thaksin på seminariet.

Thaksin anser att regeringen borde kalla de största handelsidkarna till möte för att diskutera prisutvecklingen för de fattiga medborgarnas skull.

Källa: The Nation

2011-05-08  05.25 UTC+7

This entry was posted in Politik, Val i Thailand 2011 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.