New Politics Partys medlemmar stödjer PAD:s linje om bojkott.

PAD:s politiska gren New Politics Party (NPP) väckte stor uppmärksamhet i Thailand när partiet bestämde sig för att driva kampanj inför valet trots att PAD:s uppmanade partiet att bojkotta valet.

I söndags hade NPP en sammankomst där fler än 1 000 medlemmar dök upp. Partiets ledare Somsak Kosaisuk och flera andra viktiga personer vill fortfarande att partiet ska ställa upp i valet, men PAD hotar att klippa banden med NPP om partiet inte följer PAD:s nej-röstskampanj.

Under mötet röstade majoriteten av medlemmarna för PAD:s linje, det vill säga att partiet inte ska ställa upp med några kandidater inför valet. Somsak förklarade att det inte är medlemmarna som avgör om NPP ska ställa upp med kandidater i valet eller inte. Det partiets ledning som bestämmer det. Somsak påpekade att det inte är någon mening att ha ett parti utan kandidater.

Frustrationen var stor över att partiet inte kunde enas om en linje och flera medlemmar lämnade mötet i protest. De övertalades av NPP:s nykelpersoner att återvända till mötet för att inte förstöra partiets image.

NPP:s generalsekreterare Suriyasai Katasila tror att sammankomsten kommer att leda till att NPP ansluter sig till PAD:s linje eftersom majoriteten röstade för det. Annars finns det en risk att partiet utsätts för stora interna slitningar.

Somsak deklarerade att ledningen kommer att ta hänsyn till vad medlemmarna tycker innan de fattar ett avgörande beslut under nästa möte.

Källa: The Nation,  Bangkok Post

Uppdaterat 2011-05-03: Tio av nitton exekutiva medlemmar i New Politics Party går emot partiledaren Somsak Kosaisuk när de anser att partiet inte ska ställa upp i valet.

Läs mer om New Politics Party vs PAD här och om thailändsk politik här.

2011-04-26  05.00 UTC+7

This entry was posted in Politik, Val i Thailand 2011 and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.