Hundratals turister evakuerades från Koh Tachai

Den thailändska marinen evakuerade 455 turister som var strandade på Koh Tachai eftersom de vanliga färjorna och båtarna inte kunde föra turisterna till fastlandet på grund av extremt oväder. En källa uppger att en båt med 28 turister och dykare kapsejsade och sjönk utanför Koh Tachai i tisdags, men samtliga passagerare kunde räddas.

Koh Tachai är en populär ö för snorkling och sportdykning och ligger inom området för nationalparken Hat Jao Mai där även öar som Koh Mook, Koh Kradan, Koh Wan och Koh Chuek samt stränderna Hat Yao (long beach) och Hat Pakmeng ligger. Nationalparkschefen Manote Wongsureerat har nu infört ett förbud för turister att besöka öarna och stränderna tills ovädret är över. Dessvärre varnar metrologerna för att det dåliga vädret kommer att bestå ett tag framöver.

Den provinsiella administrationen har även skickat ut folk som ska kontrollera hur stor risken är för att lerskred, jordskred och översvämningar kommer att drabba öarna och de andra drabbade delarna i provinsen. Det är inte alls ovanligt att ler- och jordskred drabbar Thailand som en följd av svåra oväder.

Läs mer:

Navy rescues 455 tourists stranded on Koh Ta Chai

This entry was posted in Lokala Nyheter, Nationella Nyheter and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.