Uppdatering av situationen i södra Thailand 2011-04-08

Sammanfattning av situationen i södra Thailand.

61 människor ska hittills ha omkommit i översvämningarna i södra Thailand, enligt ett uttalande av hälsominister Jurin Laksanavisit på fredagen. Den officiella källan för katastrofens omfattning, Department of Disaster Prevention and Mitigation, har emellertid inte bekräftat detta. Det senaste dokumentet från departementet nämner 59 omkomna.

Många har drabbats av depressioner, post-traumatisk stress och självmordstankar. 223 patienter har fått lugnande mediciner och om tillståndet inte förbättras ska de behandlas av psykiatriker.

Mediciner och medicinsk personal skickas till drabbade områden, framför allt i Nakhon Si Thammarat och Surat Thani, för att begränsa smittospridningen av översvämningsrelaterade sjukdomar som dengue feber, ögonsjukdomar, diarré och bakteriesjukdomen leptospirosis. Leptospirosis kan orsaka hjärnhinneinflammation, njursvikt/njurkollaps och nedsatt leverfunktion.

Den statliga järnvägen återupptog trafiken till södra Thailand på fredagen.

För en mer utförande beskrivning av läget i södra Thailand läs artikeln från 4:e april om hjälpinsatserna i södra Thailand här.

2011-04-09  05.15 UTC+7

This entry was posted in översvämningen, Södra Thailand and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.