Områden i södra Thailand fortfarande översvämmade

Flera provinser i södra Thailand är fortfarande översvämmade. I söndags hittades en åttaårig pojke död i Nakhon Si Thammarat där vattennivån fortfarande var 2 meter hög.

I Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Surat Thani och Trang är över 460 000 människor fortfarande mycket utsatta medan provinserna Krabi, Phangnga, Narathiwat, Satun, Chumpon och Songkhla är inte längre lika hårt drabbade av översvämningarna.

Krabi

Vice premiärminister Suthep Thaugsuban meddelade att militären kommer att bygga 145 permanenta bostäder i Krabi som ska stå klara om tre månader. Under tiden får de som har förlorat sina hem bo i provisoriska bostäder som består av 100 tält och 60 baracker.

Reparationer av broar och vägar har redan kommit långt, förklarade Suthep när han var på besök i Krabi och Surat Thani. Premiärminister Abhisit Vejjajiva har lovat att kompensera de översvämningsdrabbade med 5 000 baht per familj efter Songkran.

Uppskattade skador i södra Thailand

Översvämningarna har förstört nära 400 bostäder och skadad över 10 000 hem. 5 760 vägar och 578 broar måste repareras liksom 694 skolor och 176 statliga kontor. 61 personer har omkommit i översvämningarna och jordskreden.

Källor: Disaster Prevention and Mitigation Department , Bangkok Post

2011-04-12  06.35 UTC+7

This entry was posted in översvämningen, Södra Thailand and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.