Läget i södra Thailand

Thailands Disaster Prevention and Mitigation Department bekräftar att en miljon människor har drabbats av översvämningarna i Thailand, eller snarare 998 867 personer. De senaste uppgifterna från departementet är att 35 människor omkommit i södra Thailand.  Så här såg läget ut igår, den 1 april:

Krabi: 3 800 personer har evakuerats. Khao Phanom District Hospital bekräftar att 6 människor omkommit och 17 har skadats.

Surat Thani: Vattnet stod fortfarande fyra meter högt i vissa områden där lokalinvånarna flytt upp på sina hustak och stora delar av provinsen saknar elektricitet. Det är fortfarande mycket svårt att ta sig fram i Surat Thani.  Tågtrafiken har fortfarande inte återupptagits och stora delar av motorväg 41 är översvämmad. På Koh Samui är vädret stabilare och flyg- och färjetrafiken återupptogs i på onsdagen.

Nakhon Si Thammarat: Nakhon Si Thammarat är förmodligen den mest översvämmade provinsen och det är nästan omöjligt att ta sig fram på vägarna. Hjälpsändningarna till de utsatta invåndarna måste distribueras med helikoptrar. 42 översvämningsoffer i Noppitham räddades med helikopter.

Chumphon: Över 60 000 personer i åtta distrikt är hårt utsatta av översvämningar, jordskred och stormvindar.

Trang: Efter att skyddsvallarna rämnat vid Trang River hamnade många bostäder och ämbetsverk under vatten. Eftersom översvämningarna är så omfattande måste lokalinvånarna ta sig runt i båtar.

Phatthalung: Översvämningarna har skadat 97 vägar, 6 broar, 138 skolor, tempel, moskéer och vårdcentraler, enligt den lokala chefen för Disaster Prevention and Mitigation Department.

Phang Nga: 2 personer rapporteras omkomna. En fiskare omkom i regnstormarna i måndags och en bys biträdande överhuvud sveptes med i vattenmassorna, men hans kropp har fortfarande inte funnits.

Songkhla: Många havsnära bostäder har skadats eller helt förstörts av de höga vågorna. Hushåll som helt har förlorat sina hus får en kompensation på 30 000 baht enligt Sonkhlas guvenör Winyu Thongsakul.

Prognosen för helgen visar på mer hällregn. Phuket har ännu inte drabbats av några översvämningar, men många fiskare har fått sina båtar förstörda av regnstormarna.

2011-04-02 06.15 thai tid.

Källor: Disaster Prevention and Mitigation Department, Bangkok Post och The Nation.

This entry was posted in översvämningen, Södra Thailand and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.