Phuket: Trafikolyckorna ska minskas under årets Songkran

Phuket: Polisen ska med hjälp av extra många trafiksäkerhetskontroller försöka få ner antalet trafikolyckor under Songkran i år. Inrikes ministeriet har förklarat nästa vecka som ”Seven Days of Danger” eftersom olyckorna under och omkring Sonkran brukar vara extra många. Målet är att få ner antal trafikolyckor med 5 % mot förra året.

11 vägspärrar kommer att vara fullt bemannade i Phuket under veckan. I områden som är speciellt utformade för vattenlekar är alkoholförsäljning strikt förbjudet.

Under songkranveckan förra året omkom 2 personer i trafiken i Phuket och 60 skadades. 2008 och 2009 omkom 4 personer/år och 60 respektive 64 skadades. Dessvärre är dödsiffran inte direkt högre än en genomsnittlig vecka i Phuket. De svåra olyckorna är däremot betydligt fler.

Den ökade risken för olyckor beror bland annat på den ökande trafiken och höjd alkoholkonsumtion. Dessutom blir vägarna hala av vattnet som finns på vägarna och motorcykelcyklister ”attackeras” med vatten av firande människor. Vattenpistoler, vattenflaskor, hinkar, vattenslangar med mera används som ”vapen”.

Målet att minska antal trafikolyckor under Songran gäller givetsvis hela Thailand.

Sonkran är det kinesiska nyåret som firas i Thailand i april. Normalt inleder Songkran regnperioden vilket inte alls stämmer i år. Det här året pågår Songkran mellan 13 april och 15 april.

Var försiktiga om ni firar Sonkran i Thailand och undvik helst att köra i trafiken! Många turister brukar vara inblandade i trafikolyckorna under Songkran.

Källa: Phuket Gazettes nyhetsarkiv

2011-04-07 21.15 UTC+7

This entry was posted in Phuket and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.