Patong: Songkran har börjat

Songkran har börjat i Thailand. Igår kväll var det thailändsk nyårsafton och idag börjar det nya året firas.

Klockan fem på eftermiddagen igår samlades folk från 28 olika organisationer och grupper från Phuket bakom Jungceylon i Patong. De inledde nyårsfirandet med en songranparad som avslutades vid Bangla Road där en öppningsceremoni hölls. Under kvällen förekom flera liveframträdanden och det hölls en skönhetstävling för kvinnor i traditionell klädsel.

Snart kommer gatorna i Patong att dränkas av vatten och fyllas med folk med vitkalkade ansikten, som brukligt. Räkna med att bli blöt efter att ha anfallits av vattenpistoler, vattenslangar och hinkar med vatten, framför allt om du befinner dig inom festivalområdet. Patongs festivalområde hittar du vid Bangla Road,  Rat-U-thit och Thaweewong Road.

Patongs poliskår kom emellertid med ett något glädjedödande besked: Barerna, klubbarna och diskoteken måste stänga senast klockan två på natten inom festivalområdet och klockan ett utanför. Under högsäsongen tillåts utelivet att pågå fram till klockan fyra, fem på morgonen, men det gäller alltså inte under Songkran. Det återstår bara att se om alla uteställen verkligen stänger som de ska.

2011-04-13  05.15 UTC+7

This entry was posted in Phuket and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.