Regnstormar och översvämningar nära Phuket

Hårda regnstormar har skapat översvämningar i ett antal provinser i de sydligare delarna av Thailand.

Provinsen Nakhon Si Thammarat, som ligger öster om Phuket, är mest utsatt. 61 500 människor har påverkats av översvämningarna och invånare evakueras från sina hem. Stora delar av Nakhon Si Thammarats jordbruksmark ligger under vatten och skador för hundratals miljoner baht rapporteras.

Nakhon Si Thammarats flygplats är stängd eftersom start- och landningsbanan är täckt av tre decimeter djupt vatten. Åtta krokodiler rapporteras saknade från Nakhon Si Thammarats zoo efter att djurparken översvämmats. Vattenmassor skadade ett distriktssjukhus och mediciner för över 10 miljoner baht har förstörts. Tre personer har omkommit i ovädret.

Provinserna Phatthalung, Surat Thani, Trang and Chumphon har också drabbats av betydande skador som en följd av ovädret.

I Phuket, som också är utsatt för hårda regnstormar, har ingen större förödelse rapporterats. Myndigheterna i Phuket varnar emellertid för jordskredsrisk i utsatta delar av Phuket.

I oktober förra året drabbades Thailand också av svåra  översvämningar och minst 57 människor omkom. Den här vintern har varit ovanligt blöt i Thailand. Den torra säsongen kom senare än vanligt och januari var den regnigaste månaden i Thailand på flera år. Nu har dessutom regnstormarna nått Thailand flera veckor tidigare än normalt och värre än på många år.

Läs mer om översvämningarna i södra Thailand och på Koh Samui här. Krabi har drabbats av jordskred på grund av skyfallen. Läs mer om det här.

 

 

 

This entry was posted in översvämningen, Phuket, Södra Thailand and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.