Khon Kaen: Hundnappare härjar fritt

Ett gäng hundnappare härjar i Khon Kaen. Åkande på motorcyklar rycker de åt sig mindre hundar och de större hundraserna slänger de upp på pick up-flak innan de försvinner iväg.

Hundägarna försöker desperat få tillbaka sina älskade hundar med hjälp av olika internetforum och sociala nätverk, men de flesta ser aldrig sin hund igen. I vissa fall, när ägaren annonserat om en belöning, får ägaren tillbaka sin hund av gänget.

Hundnapparna har härjat i två år och hundstölderna ökar. De flesta anmäler inte stölderna eftersom de anser att polisen har viktigare saker för sig, enligt Khon Kaen Links hemsida.

Precis som i Sverige älskar thailändarna sina tamhundar och de bör inte förväxlas med hundar som springer fritt och som ofta saknar ägare. Hundägaren Chomsurang Namphrom, som förlorat sin hund, berättar:

–  Jag kan fortfarande inte acceptera det här, för jag älskar honom som ett barn. Jag har behållit hans leksaker och kläder. När jag saknar honom skriver jag meddelanden som jag lägger under fotografierna av honom.  Jag skriver ”jag saknar mitt barn så mycket”.  ”Jag väntar på den dagen min hund ska koma tillbaka till mig. Just nu kan jag inte tänka på att ersätta honom med en annan hund eftersom jag fortfarande älskar och väntar på Jokey”.

Källa: Kom Cahd Luek

2011-04-12  06.30 UTC+7

This entry was posted in Isaan and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.