Orsak till dödsfall i Chiang Mai ifrågasätts

Pappan till en av de sju personer som dog under mystiska omständigheter i Chiang Mai hävdar att de thailändska myndigheterna mörkar om dödsfallen. Pappan, Richard Carter, tycker det är märkligt att alla avlidna utom en var utländska turister. Den enda lokalinvånaren som drabbades var en kvinnlig turistguide.

Carter tror inte på de thailändska myndigheternas förklaring att hans dotter dött på grund av förgiftat sjögräs som hon köpt på den lokala marknaden. Obduktionen visade att hon avlidit av akut inflammation i hjärtat, liksom de två engelska turister som dog två veckor efter Sara. Alla tre ska ha inte haft några som helst problem med hjärtat tidigare.

Chiang Mais guvernör Pannada Disakul insisterade att det är en ren slump att sju personer, varav sex turister, dött under mystiska omständigheter de tre senaste månaderna. Richard Carter tror att omständigheterna kring dödsfallen inte är en slump och att de thailändska myndigheterna inte berättar sanningen.

Richard Carter har startat en hemsida där han uppmanar thailandresenärer att berätta om sina egna erfarenheter av Thailand. Han vill att folk ska bli medvetna om vilka faror som lurar i Thailand.

Richard Carter förklarar att folk tror att Thailand är ett bra land för unga resenärer.

–  Men det är det inte. Det är ett tredjevärlden land, anser han.

Källa: The Telegraph UK

Läs den tidigare artikeln om de fem första mystiska dödsfallen i Chiang Mai.

2011-04-27  05.10 UTC+7

 

This entry was posted in Chiang Mai and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.