Thailändsk folklore: By härjas av ilsket spöke

Phitsanulok, norra Thailand: Efter att tre äldre bybor avlidit under samma vecka är invånarna byn försäkrade att deras död har orsakats av en pret, ett ilsket spöke.

De tre avlidna dog med bara ett par dagars mellanrum och var enligt byborna vid god hälsa och led inte av någon som helst åkomma. Därför vände sig en av byborna till ett medium som förklarade att dödsfallen definitivt var orsakade av ett ilsket spöke. Mediet kom också med den dåliga nyheten att det ilskna spöket inte skulle sluta innan det haft ihjäl nio bybor.

Chefen för de lokala myndigheterna och byns överhuvud deltog därför för någon vecka sedan i en buddhistisk ritual för att lugna det ilskna spöket och de dödas andar. Byborna gav offergåvor till buddhistmunkarna i form av mat och kläder i förhoppning att det ilskna spöket skulle skona dem och deras familjer.

Ett ilsket spöke är mycket stort och har glupsk aptit som aldrig stillas eftersom munnen inte är större än en knappnål, enligt Thai Buddhistisk folklore. Det ilskna spöket måste blidkas med offergåvor annars göder den sig på blod.

This entry was posted in Chiang Mai, Kultur and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.